Less and less space for cars in the Utrecht city centre

Vejam só, a cidade holandesa removeu 2 mil metros quadrados de asfalto e transformou em gramados, trilhas de caminhada. Já aqui em São Paulo, a prefeitura prefere fazer ciclovias em cima de gramados e tirar ainda mais a permeabilidade do solo.

BICYCLE DUTCH

Utrecht has redesigned yet another public space in its city centre to make it much more attractive for walking and cycling. Almost all of the streets on the east side of the canal ring surrounding the historic city centre had been reconstructed in the last five years. One of the last missing links was finished very recently. The so-called ‘Malieblad’ got a lot less space for motor traffic. About 2,000 square metres of asphalt was removed. Much of that asphalt has been replaced by (space for) greenery and paths for walking. More green in a city can help against heat stress and it is better to absorb rainwater. All moving traffic (and that includes cycling) has to use a narrow street in the same style as the rest of the redesigned canal ring streets.

The reconstructed beginning of the Utrecht Maliebaan (called Malieblad) is now a small new park…

Ver o post original 1.256 mais palavras

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s

Este site utiliza o Akismet para reduzir spam. Saiba como seus dados em comentários são processados.